PODRŽANA REZOLUCIJA

Evropski parlament: Produžiti sankcije Rusiji

Rezolucija je izglasana sa 356 glasova "za" i 183 "protiv", uprkos ujedinjenom otporu ekstremno lijevih i desnih evropskih stranaka
1 komentar(a)
Evropski parlament, Foto: Reuters
Evropski parlament, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.06.2015. 18:39h

Evropski parlament izglasao je danas rezoluciju u kojoj se traži da se Rusiji produže sankcije zbog miješanja u sukob u Ukrajini i pozvao na jedinstvo u suprotstavljanju politici Moskve.

"EP poziva sve zemlje članice da ostanu čvrste i jedinstvene u stavu da sankcije treba produžiti", kaže se u tekstu rezolucije, gdje sem toga stoji da kaznene mjere treba da ostanu na snazi sve dok Rusija ne poništi aneksiju Krima i u potpunosti ne primijeni sporazumiz Minska o okončanju ukrajinske krize.

Rezolucija je izglasana sa 356 glasova "za" i 183 "protiv", uprkos ujedinjenom otporu ekstremno lijevih i desnih evropskih stranaka, a protiv nje su se, između ostalih, izglasili poslanici britanske stranke Ukip i francuskog Nacionalnog fronta koji predvodi Marin Le Pen.

EP je i juče usvojio sličnu rezoluciju, u kojoj je konstatovao da Rusija više nije strateški partner EU i pozvao evropske institucije da zauzmu oštriji stav prema Moskvi i da ispita da li su ruske donacije pojedinim euroskeptičnim partijama u EU zakonite.

Preporučujemo za Vas