POŽAR TEŠKO OBUZDATI

Ukrajina: Nova eksplozija u skladištu nafte u blizini Kijeva

Požar u skladištu "BRSM-Nafta", na oko 30 kilometara jugozapadno od Kijeva, izbio je juče, poslije čega su su eksplodirali rezervoari sa gorivom
67 pregleda 1 komentar(a)
Ukrajina, Kijev, eksplozija, Foto: Reuters
Ukrajina, Kijev, eksplozija, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.06.2015. 06:43h

U skladištu nafte u blizini Kijeva, gdje je satima bijesnio požar u kojem je pet osoba poginulo, jutros je odjeknula nova eksplozija, javila je ukrajinska tv stanica "112".

"Svjedoci kažu da je eksplozija odjeknula u 5.30 časova. Na desetine vatrogasnih jedinica i spasilaca i dalje se bore protiv požara", naveo je reporter te stanice sa lica mjesta, ističući da je jako teško da se obuzda požar jer su rezervoari sa gorivom blizu jedan drugog.

Požar u skladištu "BRSM-Nafta", na oko 30 kilometara jugozapadno od Kijeva, izbio je juče, poslije čega su su eksplodirali rezervoari sa gorivom.

Do jutra, požar je zahvatio najmanje 16 rezervoara, prenijela je agencija Tass.

Vatrogasci su uspjeli da spriječe da se požar proširi na obližnju šumu.

Prema najnovijim podacima, u požaru je poginulo pet osoba, a 10 je povrijeđeno, od kojih jedan teže.

Vlasnici skladišta su ranije rekli da sumnjaju da je požar bio podmetnut, prenio je Rojtes.

Procjenjuje se da u skladištu nafte ima do 14.000 metričkih tona goriva.

Predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova Zorjan Škirjak je rekao da policija istražuje tri moguća uzroka požara - kršenje pravila o skladištenju goriva, tehnički kvar ili podmetanje požara.

Teorija o terorističkom napadu na skladište nafte u blizini Kijeva nije potkrijepljena, rekao je sekretar za štampu ukrajinskog predsjednika Svjatoslav Cegolko.

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko je izdao uputstvo prvom potpredsjedniku vlade Vlačeslavu Kirilenku da hitno osnuje centar za otklanjanje posledica nesreće, kao i da se poboljša bezbjednost na drugim takvim objektima.

Preporučujemo za Vas