Požar kod Kijeva i dalje bukti: Ugrožen i aerodrom

Požar je van kontrola i gori 17 rezervoara, a postoji opasnost od novih detonacija jer se u blizini nalaze rezervoari sa gasom
1 komentar(a)
Ažurirano: 09.06.2015. 12:00h

Požar koji od ponedeljka uvječe bukti u skladištu nafte nedaleko od Kijeva prijeti da ugrozi aerodrom koji se nalazi u neposrednoj blizini.

Kako je saopšteno iz ukrajinskog Ministarstva odbrane, aerodrom je pod specijalnom pažnjom.

“Razmatramo mogućnost da vatra koja dolazi iz skladišta nafte stigne do aerodroma. Ministarstvo odbrane i kontrola leta rade sve da spriječe takav scenario. Sve specijalne službe su već na terenu“, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Nekoliko vatrogasaca je poginulo nakon što su počeli da eksplodiraju naftni rezervoari zbog ogromnog požara u skladištu.

Požar je van kontrola i gori 17 rezervoara, a postoji opasnost od novih detonacija jer se u blizini nalaze rezervoari sa gasom.

Oko 180 ljudi je bilo na mjestu detonacije, ne zna se koliko je tačno žrtava.

Požar je u ponedjeljak veče ubio jednog radnika, dok je šestoro hospitalizovano zbog ozbiljnih opekotina. Nakon toga se požar proširio i uzrokovao velike eksplozije.

Nekoliko vatrogasaca je stradalo, šest se vodi kao nestalo trenutno, dok je još povrijeđeno i nalaze se u bolnici.

Oko 50 vatrogasnih timova je došlo da lokalizuje požar, ali su morali da se povuku. U skladištu ima oko 15 tona raznih goriva.

Galerija

Bonus video: