Kremlj demantovao saradnju sa "fabrikom botova"

Interfaks navodi da su mediji peterburšku agenciju nazvali "Fabrikom trolova", čiji se saradnici bave pisanjem naručenih komentara na društvenim mrežama i šire netačne vijest
1 komentar(a)
Rusija botovi, Foto: Beta/AP
Rusija botovi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.06.2015. 20:04h

Kremlj ne sarađuje sa tzv. Agencijom Internet istraživanja, niti zna da li ona u stvarnosti i postoji, izjavio je danas pres sekretar ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

"Ne znamo kakva je to agencija i nikada sa njom nikakve saradnje nije bilo", rekao je on, a prenosi TAS S.

Peskov je rekao da Kremlj "nije mogao sa njom da sarađuje, jer ne zna kakva je to agencija, čime se bavi i da li uopšte postoji".

Interfaks navodi da je on na taj način prokomentarisao članak o toj agenciji u "Njujork tajmsu" i odgovorio na pitanje da li je predsjednička administracija naručivala bilo šta od te agencije.

Interfaks navodi da su mediji peterburšku agenciju nazvali "Fabrikom trolova", čiji se saradnici bave pisanjem naručenih komentara na društvenim mrežama i šire netačne vijesti.

TAS S navodi da su ranije zapadni mediji izvještavali o ruskoj "Agenciji Internet istraživanja", ili "Fabrici trolova", koja se bavi širenjem provokativnih informacija na društvenim mrežama.

"Trolovi", prema medijskim izvještajima, postavljaju na društvene mreže informacije o katastrofama u SAD, kojih u stvari nije bilo.

Radi vjerodostojnosti, zlonamjerni su čak stvarali "klonove" realnih internet izdanja, na kojima je objavljena lažna informacija, navodi TAS S.

Bonus video: