Pojavili se Rusi koje optužuje Britanija: Bili smo tamo turistički, ovo je "nevjerovatna slučajnost"

Rojters navodi da muškarci koji su se pojavili na Russia Today, koju finansira ruska država, imaju fizičke sličnosti sa osobama koje su označene kao osumnjičeni za trovanje novičokom
15 komentar(a)
Ruslan Boširov, Aleksandar Petrov, Foto: RT
Ruslan Boširov, Aleksandar Petrov, Foto: RT
Ažurirano: 13.09.2018. 11:24h

Dva muškarca koja su predstavljeni kao Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov pojavili su se na ruskoj televiziji Russia Today i kazali da su bili u Solzberiju kako bi vidjeli poznatu katedralu, na sugestiju prijatelja.

Britansko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Petrova i Boširova koje sumnjiči za pokušaj ubistva bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije.

Rojters navodi da muškarci koji su se pojavili na Russia Today, koju finansira ruska država, izgledaju vrlo slično osobama koje su označene kao osumnjičeni za trovanje novičokom.

Oni tvrde da su u Solzberiju bili 3. marta i da se nisu zadržali duže od sat vremena, da je moguće da su prošli pored kuće Skripalja, ali da toga nisu bili svjesni i da su otišli zbog lošeg vremena.

"Skvasili smo se, otišli na najbliži voz i vratili se u London", dodali su Rusi koji tvrde da su biznismeni, a ne agenti GRU.

Navode i da nisu imali u svom prtljagu bočicu sa parfemom. Njih dvojica tvrde da se boje za svoj život i da se boje da izađu na ulicu.

Poručili su da su žrtva "nevjerovatnih slučajnosti" i da žele izvinjenje od pravih ubica, te da ne bi izašli u javnost da to nije preporučio ruski predsjednik Vladimir Putin.

Britanski poslanik za Solzberi Džon Glen je kazao da njihovi navodi nisu kredibilni i da se ne poklapaju sa obavještajnim podacima Velike Britanije.

KAKO DJELUJE NOVIČOK

JWPlayer video mesto

Bonus video: