SUSRET SA KAMERONOM

Merkel: Gdje ima volje, ima i načina

Merkel i Kameron su izbjegli pitanja o tome da li će izmjene osnivačkog akta EU moći da se sprovedu prije nego što Britanija održi referendum o članstvu u Uniji
1 komentar(a)
Dejvid Kameron, Angela Markel, Foto: Reuters
Dejvid Kameron, Angela Markel, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.05.2015. 16:57h

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da će konstruktivno raditi sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom na reformi Evropske unije.

Ona je ponovila svoju želju da Britanija ostane u Uniji.

"Gdje ima volje, ima i načina", rekla je Merkel na konferenciji za novinare sa Kameronom u Berlinu.

Ona je dodala da želi da vodi konstruktivne razgovore i da želi da se pronađe rješenje, prenio je Rojters. 

Merkel i Kameron su izbjegli pitanja o tome da li će izmjene osnivačkog akta EU moći da se sprovedu prije nego što Britanija održi referendum o članstvu u Uniji, dok je britanski premijer rekao da je "suština" reformi najvažniji faktor. 

Kameron, čija je Konzervativna partija osvojila pobjedu na izborima održanim u maju, planira da do kraja 2017, raspiše referendum o članstvu u EU i, kako je ranije najavio, do tada preispita ulogu svoje zemlje u Uniji. 

U četvrtak je, inače, u Londonu saopšteno na koje će pitanje Britanci odgovarati na referendumu koji će se održati do kraja 2017. godine. "Da li Velika Britanija treba da ostane u Evropskoj uniji", biće to pitanje, koje je juče najavila kraljica Elizabeta Druga, izlažući plan nove vlade Dejvida Kamerona u parlamentu.

Preporučujemo za Vas