AKCIJA POLICIJE

Portugalska policija zaplijenila više od tone kokaina

Rekord kad je riječ o zapljeni kokaina u Portugalu iznosi čak 6,1 tona, otkrivenih u novembru 2005. na širem području Lisabona, pri čemu je uhapšeno šest Francuza i jedan Kolumbijac
0 komentar(a)
Kolumbija kokain, Foto: Reuters
Kolumbija kokain, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.05.2015. 15:41h

Portugalska policija je zaplijenila 1,15 tona kokaina sa jednog broda u blizini ostrva Fajal, u sklopu Azorskih ostrva, što je najveća zapljena te vrste u tom arhipelagu, saopštile su danas portugalske vlasti.

U policijskom saopštenju se navodi da su tom prilikom uhapšena i petorica muškaraca stara između 29 i 54 godine, koji uskoro treba da budu izvedeni pred sudiju, prenijela je agencija AFP.

"To je najveća zapljena kokaina na Azorskim ostrvima", istakla je policija, ne navodeći nacionalnost uhapšenih.

Ta akcija je dio "velike operacije sa ciljem otkrivanja i razbijanja organizovanih kriminalnih grupa koje švercuju kokain u Evropu", navela je portugalska policija.

U Portugalu su zapljene droge česte, budući da šverceri narkotika koriste dugačku obalu te zemlje da bi lakše prošvercovali drogu na teritoriju Evrope.

Rekord kad je riječ o zapljeni kokaina u Portugalu iznosi čak 6,1 tona, otkrivenih u novembru 2005. na širem području Lisabona, pri čemu je uhapšeno šest Francuza i jedan Kolumbijac.