Lavrov: SAD podržavaju sporazum iz Minska, ali...

Lavrov je istakao da nije bilo potrebno puno vremena za pronalaženja zajedničkog jezika sa SAD, jer one kao i Rusija podržavaju potpuno i sveobuhvatno sprovođenje sporazuma iz Minska, ali se razlikuju njihova tumačenja nekih djelova
0 komentar(a)
Džon Keri, Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Džon Keri, Sergej Lavrov, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.05.2015. 18:47h

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da SAD u potpunosti podržavaju sprovođenje mirovnog sporazuma iz Minska, ali da nastoje da ga protumače na svoj način.

"Smisao našeg razgovora (sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem) bio je pronalaženje zajedničkog imenitelja", naveo je Lavrov u intervjuu za vladin dnevni list "Rosiskaja gazeta" koji je danas objavljen.

On je istakao da nije bilo potrebno puno vremena za pronalaženja zajedničkog jezika sa SAD, jer one kao i Rusija podržavaju potpuno i sveobuhvatno sprovođenje sporazuma iz Minska, ali se razlikuju njihova tumačenja nekih konkretnih djelova.

"Kao i obično, đavo je u detaljima. Imali smo drugačije razumijevanje konkretnih zadataka, iako su ovi dokumenti nedvosmisleni i usaglašeni sa ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom", kazao je Lavrov.

On je istakao da je posjeta šefa američke diplomatije pokazala da "pokušaji da se izoluje Rusija nisu uspjeli", kao i da je sa Kerijem razgovarao i o Siriji, Jemenu i drugim temama.

Bonus video: