Šef CSU obećao da će raditi na stabilnosti savezne vlade

U koaliciji na nacionalnom nivou su CSU, Merkelkina Hrišćansko demokratska unija (CDU) i Socijaldemokratska stranka lijevog centra
68 pregleda 0 komentar(a)
Horst ZEhofer, Foto: Reuters
Horst ZEhofer, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.10.2018. 10:04h

Predsjednik Hrišćansko-socijalne unije (CSU) Horst Zehofer, koja je saveznička stranka njemačke kancelarke Angele Merkel u Bavarskoj, obećao je danas da će nastaviti da podržava nacionalnu vladu uprkos lošim rezultatima stranke na regionalnim izborima.

Zehofer je rekao novinarima da će njegova CSU "odigrati svoju ulogu" da obezbijedi da "velika koalicija" na nacionalnom nivou može stabilno da nastavi svoj rad.

U koaliciji na nacionalnom nivou su CSU, Merkelkina Hrišćansko demokratska unija (CDU) i Socijaldemokratska stranka lijevog centra.

Zehoferova konzervativna stranka je na juče održanim pokrajinskim izborima u Bavarskoj gdje je tradicionalno dominirala osvojila 37,7 odsto glasova što je njen najgori rezultat od 1950. godine. CSU je na izborima prije pet godina osvojila 47,7 odsto glasova.

Neki u stranci za loš rezultat krive Zehofera, ministra unutrašnjih poslova u Merkelkinoj vladi i nagovijestili su da bi trebalo da podnese ostavku, što po njegovim današnjim izjavama on izgleda odbacuje, navodi agencija AP.

Bonus video: