Počele vježbe ruske i kineske mornarice na Mediteranu

Zamjenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov je, takođe, najavio zajedničke mornaričke vežbe u avgustu u Japanskom moru kada će vježbati zajedničko učestvovanje u mirovnim misijama, kao i kontraterorističke i kontrapiratske akcije
10 komentar(a)
Kina, Rusija, Foto: Shutterstock
Kina, Rusija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.05.2015. 11:21h

U Mediteranu su danas počele zajedničke vojne vežbe ruske i kineske mornarice, nazvane "Združeno more 2015", koje će trajati do 21. maja, izjavio je zamjenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov.

"U vježbama će učestovati 10 ratnih brodova ruske i kineske mornarice. Vojni manevri nisu usmjereni protiv bilo koje treće strane i nisu povezani sa političkom situacijom u regionu", izjavio je on, prenio je TAS.

Antonov je, takođe, najavio zajedničke mornaričke vežbe u avgustu u Japanskom moru kada će vježbati zajedničko učestvovanje u mirovnim misijama, kao i kontraterorističke i kontrapiratske akcije.

"Naši kineski prijatelji su istakli da je značajno razvijati takvu praksu zato što se naše dvije zemlje suočavaju sa istim izazovima i prijetnjama", dodao je zamnjenik ministra odbrane.

Bonus video: