Neslavan start nove uzdanice ruske vojske

Organizatori su kasnije objavili da je zasustavljanje bilo planirano da bi pokazali kako izgleda evakuacija tenka sa bojnog polja, što je publika ispratila smijehom
79 pregleda 20 komentar(a)
Tenk Armata, Foto: Reuters
Tenk Armata, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.05.2015. 09:01h

Novi visokotehnološki tenk, koji je Rusija opisala kao „remek-djelo“, juče se, po svoj prilici, pokvario na Crvenom trgu tokom probe za vojnu paradu, gdje će biti prvi put predstavljen.

Vozač tenka je podigao crvenu zastavicu da pokaže da ima problema ali je uspio da vozi još 30 minuta, nakon što se odustalo od pokušaja da bude odvučen, prenio je Rojters.

Organizatori su kasnije objavili da je zasustavljanje bilo planirano da bi pokazali kako izgleda evakuacija tenka sa bojnog polja, što je publika ispratila smijehom.

To je bio neslavan početak Armate T-14, koja će se kotrljati preko Crvenog trga pred predsjednikom Vladimirom Putinom i stranim liderima na sjutrašnjoj paradi, kojom će biti obilježena 70. godišnjica kraja Drugog svjetskog rata u Evropi.

T-14 ima specijalnu tehnologiju po kojoj se aktivira i njime upravlja iz posebne kapsule. Njegov radarski sistem je posljednja riječ vojne tehnologije, i u stanju je da simultano gađa čak 40 meta na zemlji i 25 u vazduhu u radijusu od 100 kilometara.

Bonus video: