Dan pred izbore u Britaniji: Nijedna stranka neće osvojiti apsolutnu većinu

Ankete nagovještavaju "mrtvu trku" dvije najveće partije - vladajućih konzervativaca i opozicionih laburista Eda Milibanda, ali pokazuju i da nijedna stranka neće osvojiti apsolutnu većinu
0 komentar(a)
Dejvid Kameron, Foto: Reuters
Dejvid Kameron, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.05.2015. 14:43h

Vladajuća konzervativna partija s premijerom Dejvidom Kameronom na čelu, jedan dan uoči parlamentarnih izbora u Britaniji, ima jedan odsto više glasova ispred opozicionih laburista, pokazuje najnovije ispitivanje javnog mnjenja agencije TNS.

Konzervativci imaju podršku 33 odsto glasača, jedan odsto manje u odnosu na prošlu sedmicu, dok su laburisti takođe izgubili jedan odsto i sada imaju 32, prenio je Rojters.

Liberalne demokrate, partneri u vladajućoj koaliciji, imaju podršku osam odsto Britanaca, a evroskeptična Stranka za nezavisnost Ujedinjenog kraljevstva (UKIP) 14 odsto glasova, dok je stranka "Zelenih" na šest odsto.

Šef za politička i sociološka istraživanja pri TNS Majkl Harison, ocijenio je da su uoči glasanja laburisti i konzervativci izjednačeni.

Ankete nagovještavaju "mrtvu trku" dvije najveće partije - vladajućih konzervativaca i opozicionih laburista Eda Milibanda, ali pokazuju i da nijedna stranka neće osvojiti apsolutnu većinu.

Bonus video: