Kraljica Elizabeta upoznala praunuku

Princeza Šarlot je četvrta u liniji nasljeđivanja britanskog trona, nakon djede princa Čarlsa, oca princa Vilijama i svog starijeg brata, 21-mjesečnog Džordža
2 komentar(a)
Kraljica Elizabeta, Foto: Beta/AP
Kraljica Elizabeta, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.05.2015. 19:12h

Britanska kraljica Elizabeta II je danas posjetila Kensingtonsku palatu da bi upoznala svoju tri dana staru praunuku, princezu Šarlotu Elizabetu Dajanu.

Princeza Šarlot je četvrta u liniji nasljeđivanja britanskog trona, nakon djede princa Čarlsa, oca princa Vilijama i svog starijeg brata, 21-mjesečnog Džordža, prenosi AP.

Ćerka princa Vilijama i njegove supruge Kejt Midlton, princeza Šarlot je dobila srednje ime Elizabeta po svojoj prabaki, britanskoj kraljici, dok je ime Dajana dobila u spomen na svoju baku, princezu Dajanu.

Ime Šarlot je ženski oblik imena Čarls i njega je pirnceza dobila u čast svog djede Čarlsa, princa od Velsa. Danas je, inače, u Kensingtonsku palatu stigao i službenik kod koga su roditelji princeze Šarlot zvanično registrovali njeno rođenje.

Tom prilikom je princ Vilijam kao svoje zanimanje naveo da je "princ Ujedinjenog Kraljevstva", a mama Kejt da je "princeza Ujedinjenog Kraljevstva".

Bonus video: