Putin: Ne pravdati nacizam

"Mi smatramo da apsolutno neprihvatljivi svi cinični pokušaji ponovnog pisanja istorije i opravdanja nacista i njihovih ulizica kako bi se prilagodili trenutnim interesima nekih osoba. Takvi pokušaji su istovremeno nemoralni i ekstremno opasni jer guraju svijet ka novim sukobima, brutalnosti i nasilju"
1 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.05.2015. 17:11h

Pokušaji da se ponovo napiše istorija i opravdaju nacisti i njihovi saradnici ne smiju se tolerisati, poručio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.

U poruci učesnicima konferencije o ulozi Sovjeta i Kineza u pobjedi nad njemačkim nacistima i japanskim vojnicima u Drugom svjetskom ratu, Putin je rekao:

"Mi smatramo da apsolutno neprihvatljivi svi cinični pokušaji ponovnog pisanja istorije i opravdanja nacista i njihovih ulizica kako bi se prilagodili trenutnim interesima nekih osoba. Takvi pokušaji su istovremeno nemoralni i ekstremno opasni jer guraju svijet ka novim sukobima, brutalnosti i nasilju."

Putin je, tom prilikom, rekao da očekuje da će konferencija "promovisati iskrenu sliku ratnih dešavanja" i ojačati duh patrotizma, humanizma i prijateljstva između različitih nacija kod pripadnika mlađih generacija, prenosi Sputnjik.

Bonus video: