Poljska: Navijač preminuo nakon ranjavanja gumenim metkom

Tokom trajanja utakmice, tuča između navijača prenijela se na teren pošto je poletjelo kamenje i vatra kojim su gađali sa klupa, pa je policija otvorila vatru u strahu od daljih sukoba između rivalskih grupa, rekao je portparol policije Andžej Guse
0 komentar(a)
Poljska, navijači, Foto: Reuters
Poljska, navijači, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.05.2015. 08:55h

Oko 200 najavijača sukobilo se sa policijom u južnoj Poljskoj poslije smrti navijača koji je preminuo od posljedica ranjavanja gumenim metkom na fudbalskoj utakmici.

U tim sukobima, povrijeđeno je 14 policajaca, a nekoliko navijača je uhapšeno, javila je danas Raša tudej.

Gumenim metkom je u subotu, na fudbalskoj utakmici, jedan 27-godišnji navijač ranjen u vrat, nakon čega je odvezen u bolnicu, gdje je preminuo nekoliko sati kasnije.

Publika je željela da prekine fudbalski meč Konkordije iz Knurova i Ruha iz Radzionkova, na šta je reagovala policija.

Tokom trajanja utakmice, tuča između navijača prenijela se na teren pošto je poletjelo kamenje i vatra kojim su gađali sa klupa, pa je policija otvorila vatru u strahu od daljih sukoba između rivalskih grupa, rekao je portparol policije Andžej Guse.

Oko 23 časa po lokalnom vremenu navijači su počeli da se okupljaju u blizini bolnice, što je preraslo u sukobe sa policijom koja je čuvala ulaz u bolnicu.

Nekoliko navijača imalo je molotovljeve koktele, rekao je portparol policije Mark Slomski i dodao da je 14 policijaca povrijeđeno u tim sukobima.

Nakon napada, navijaci su se razišli i od tada je nekoliko ljudi privedeno, a policija i dalje traga za napadačima, navodi Raša tudej, koja prenosi lokalni radio RFM 24.

Bonus video: