ŠERIF NA BICIKLU

On je jedna od najomraženijih osoba u Velikoj Britaniji

Na ulicama Londona u saobraćajnom špicu vlada haotična situacija i milioni stanovnika traže najbrži put kroz grad, pa mnogi pritiom krše propise. Dejv Šeri se bori protiv takvih, a podstakla ga je saobrćajna nezgoda u kojoj je učestvovao
1 komentar(a)
Dejv Šeri, Foto: Screenshot (YouTube)
Dejv Šeri, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 15.02.2019. 07:36h

Samozvani šerif na biciklu, Dejv Šeri, iz hobija se bori protiv kršenja saobraćajnih propisa u Londonu - prati, zapisuje, snima i prijavljuje i već je zaslužan za 70 zvaničnih presuda.

Po zanimanju je vozač autobusa, a svakoga dana biciklom, naoružan sirenom i kamerama, putuje od centra do periferije Londona i na tom putu uhvati dosta onih koji krše propise. 

Kako prenosi Dojče vele, i jedan njegov kolega je ostao bez posla, pošto ga je Šeri usnimio sa telefonom u rukama u toku vožnje. 

Šeri, koji je svjestan da je jedan od najomraženijih biciklista u Velikoj Britaniji, prestupnike stavlja na "stub srama". Po povratku iz patrole, snimljene video materijale postavlja na svom kanalu na You Tube-u

Dio slobodnog vremena Šeri provodi kao samozvani čuvar reda na jednoj prometnoj raskrsnici u centru Londona i kamerom snima sve koji telefoniraju dok voze ili prolaze kroz crveno.

Na ulicama Londona u saobraćajnom špicu vlada haotična situacija i milioni stanovnika traže najbrži put kroz grad, pa mnogi pritiom krše propise. Dejv Šeri se bori protiv takvih, a podstakla ga je saobrćajna nezgoda u kojoj je učestvovao. 

Naime, dok je vozio bicikl, kola su ga udarila otpozadi i policija nije mogla ništa da uradi jer je bila njegova riječ protiv vozača automobila. Tada je odlučio da postavi kameru, kako bi sljedeći put imao dokaz koji ne može da se ospori na sudu. 

Amaterski snimci, su prema navodima tamošnje policije, od pomoći jer pomažu u otkrivanju opasnih saobraćajnih dionica i kažnjavanju prestupnika, navodi Dojče vele. 

Da li biste snimali one koji prekrše saobraćajne propise i slali snimke policiji, ako bi to pomoglo da se nesavjesni vozači kazne?