LABURISTI: ON NEMA VEZE SA STVARNOŠĆU

Kameron opet "briljira": Izbori su prekretnica za moju karijeru, ovaj budućnost zemlje

Antievropska stranka Ukip je takođe reagovala, navodeći šaljivo da je "simpatično znati o čemu razmišlja Kameron u ovom ključnom trenutku za Veliku Britaniju"
2 komentar(a)
Dejvid Kameron, Foto: Reuters
Dejvid Kameron, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.05.2015. 16:44h

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je danas u predizbornoj kampanji da izbori u Velikoj Britaniji 7. maja predstavljaju "prekretnicu za njegovu karijeru" poslije čega se odmah ispravio rekavši da je mislio na budućnost zemlje. 

Lapsus je odmah naišao na kritike protivnika konzervativaca. Kameron je napravio lapsus na predizbornom skupa u Lidsu, na sjeveru Engleske, gdje je odgovarao na pitanja okupljenih.

"Bez obzira na vaše stavove, glasajte za stranku koju podržavate 7. maja. Ti izbori predstavljaju odlučan trenutak za moju karijeru", rekao je Kameron koji se odmah ispravio dodavši: "Odlučan trenutak za zemlju".

Laburistička opoziciona stranka je odmah kritikovala lapsus ocijenivši da je to dokaz da Kameron "nema veze sa stvarnošću".

Antievropska stranka Ukip je takođe reagovala, navodeći šaljivo da je "simpatično znati o čemu razmišlja Kameron u ovom ključnom trenutku za Veliku Britaniju".

Kameron je prošle nedjelje bio ismijevan na internetu pošto je u jednoj televizijskoj emisiji pogriješio ime fudbalskog kluba za koga navija.

Kameron je rekao da je oduvijek navijao na londonski fudbalski klub Vest Hem, poslije čega je zastao i vidno posramljen rekao da zapravo navija za Aston Vilu iz Birmingema pošto je nekada njegov stric vodio taj klub.

Ta "rupa u pamćenju" izazvala je brojne komentare na društvenim mrežama, koji možda mogu da "nasmiju samog Kamerona ako ne želi da promijeni imidž lidera koji je isključen iz stvarnosti svojih birača i to u zemlji u kojoj fudbal ima kultni status", naveli su tada britanski mediji. 

Preporučujemo za Vas