Nacističkim salutiranjem i golim grudima protiv Marin Le Pen

“Puno iznenađenja za 1. maj”, kazala je, vidno zbunjena Le Pen. Desetak minuta kasnije, njih su odveli zaštitari. “Biće primorane da se obuku”, kazala je Le Pen
11 komentar(a)
Ažurirano: 01.05.2015. 12:49h

Tri članice Femena u toplesu, sa sve nacističkim salutiranjem, omele su govor liderke desničarskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen u kojem ona napada svoje rivale.

Poslije izbora na kojima je njena anti-EU partija ojačala na regionalnim izborima širom Francuske, Le Pen je krenula da napada socijalističkog šefa države Fransoa Olanda zbog sve veće nezaposlenosti i ekonomske politike vlade.

U svom govoru je napala Olanda i bivšeg šefa države Nikolu Sarkozija, koji pokušava da obnovi snagu njegove konzervativne partije UMP do predsjedničkih izbora 2017.

“Oni su dopustili da se veliki broj imigranata nađe u Francuskoj. Oni su detonirali granatu islamskog fundamentalizma”, kazala je Le Pen.

Prije nego što je počela govor pred stotinama pristalica Fronta, Le Pen je dva puta bila ometena.

Prvo je njen otac Žan.Mari, osnivač Fronta i obično govornik na skupovima partije, neočekivano izašao na scenu uprkos disciplinskoj proceduri u partiji zbog njegovih kontroverznih komentara o Drugom svjetskom ratu.

Ovaj 86-godišnjak nije sačekao govor svoje ćerke, već je otišao sa scene bez riječi.

Nekoliko minuta kasnije, aktivistkinje Femena – sa sloganima “Hail Le Pen” i “Stop fašizmu” napisanim preko golih grudi, uz slogane protiv Fronta – pojavile su se na balkonu preko puta pozortice.

“Puno iznenađenja za 1. maj”, kazala je, vidno zbunjena Le Pen.

Desetak minuta kasnije, njih su odveli zaštitari.

“Biće primorane da se obuku”, kazala je Le Pen.

Galerija

Bonus video: