TRI TONE

Velika BrItanija: Zaplijenjen kokain vrijedan više od 500 miliona funti

BBC navodi da je podignuta optužnica protiv devetorice Turaka, starih između 26 i 63 godina
1 komentar(a)
Venecuela kokain, Foto: Twitter
Venecuela kokain, Foto: Twitter
Ažurirano: 15.02.2019. 08:04h

Na jednom tegljaču u Sjevernom moru britanska mornarica i graničari prije nedjelju dana otkrili su više od tri tone kokaina čija je ulična vrijednost više od 500 miliona funti, što je - kako se vjeruje, do sada najveća zapljena droge prve klase u Velikoj Britaniji, prenio je danas Bi-Bi-Si (BBC).

Tegljač "Hamal" registrovan u Tanzaniji, presreli su brodovi kraljevske mornarice i granične policije priblizno stotinu milja istočno od Aberdina 23. aprila.

BBC navodi da je podignuta optužnica protiv devetorice Turaka, starih između 26 i 63 godina.

"Hamal" je odvežen do luke u Aberdinu, gdje je započela pretraga, a Nacionalna agencija za borbu protiv organizovanog kriminala (NCA) saopštila je da je pronađeno više od tri tone te droge.

"Istraga se nastavlja, a operacija je bila moguća zahvaljujući bliskoj saradnji NCA, granične policije, Kraljevske mornarice, kao i francuske obavještajne službe Nacionalni direktorat za istrage carinskih prekršaja (DNRED) i naših drugih partnera iz svijeta", rekao je viši istražilac NCA Džon Mekgavan, dodajući da je opsežnu operaciju podržala značajno i policija Škotske.

Optuženi turski državljani pred sud u Aberdinu izvedeni su u ponedjeljak, gdje je odlučeno da budu u pritvoru, a sljedeće ročište zakazano je za utorak, 5. maja, navodi BBC.