Predsjednik Dume: EU i Rusija bi mogli da se ujedine, pričajmo o tome

Prema njegovim riječima, takav plan nije fantazija jer je Rusija uvijek bila i uvijek će biti dio porodice evropskih naroda
1 komentar(a)
EU Rusija, Foto: Shutterstock
EU Rusija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.04.2015. 11:15h

Predsjednik ruske Dume Sergej Nariškin je podržao ideju o mogućem udruživanju Evropske unije i Ruske federacije i pozvao na početak pregovora o tome.

On je u kolumni koju je pisao za list Komsomolskaja pravda na taj način reagovao na nedavnu izjavu predsjednika Češke Miloša Zemana koji je istakao da ima san da se Rusija jednog dana pridruži Evropskoj uniji.

“Zeman nije isključio ni mogućnost da se države iz Evropske unije pridruže Ruskoj federaciji. Naša država je stalno govorila o mogućnostima povezivanja dvije regionalne unije, Evroazijske ekonomske unije i Evropske unije“, istakao je Nariškin.

Prema njegovim riječima, takav plan nije fantazija jer je Rusija uvijek bila i uvijek će biti dio porodice evropskih naroda.

“O ovoj temi treba razgovarati odvojeno od ostalih, ali je sada vrijeme ne samo da sanjamo o tome, već i da glasno progovorimo i počnemo sa konsultacijama“, zaključio je Nariškin.

Evroazijska ekonomska unija je oformljena 2014. godine i uključuje Rusiju, Belorusiju, Kazahstan i Jermeniju.

Bonus video: