Noćni vukovi zaustavljeni na granici sa Poljskom

Poljske vlasti su prošle nedjelje najavile da će zabraniti ulaz "Noćnim vukovima", jer smatraju da je provokacija što ti bajkeri, navodno bliski ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, žele da organizuju počasnu vožnju povodom 70. godišnjice pobjede nad nacistima, prenijela je agencija AP
4 komentar(a)
Noćni vukovi, Foto: Beta-AP
Noćni vukovi, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 27.04.2015. 12:35h

Poljski graničari danas su zabranili ulazak u zemlju desetorici ruskih bajkera, koji su na granici rekli da učestvuju u počasnoj vožnji povodom 70. godišnjice pobede nad nacističkom Njemačkom, saopštila je poljska pogranična policija.

"Ti ljudi neće ući u Poljsku. Svakom od njih će pojedinačno biti zabranjen ulaz u zemlju", rekao je portparol policije Darijuš Sjenicki, prenijela je agencija AP.

Poljske vlasti su prošle nedjelje najavile da će zabraniti ulaz "Noćnim vukovima", jer smatraju da je provokacija što ti bajkeri, navodno bliski ruskom predsjedniku jVladimiru Putinu, žele da organizuju počasnu vožnju povodom 70. godišnjice pobjede nad nacistima, prenijela je agencija AP.

"Noćni vukovi" su najavili da će, uprkos tome, pokušati da prođu kroz Poljsku, a jutros je na graničnom prelazu između bjeloruskog grada Bresta i poljskog Terespola viđeno 15-tak bajkera.

Bjeloruski carinici su ih pustili da pređu granicu, ali nije poznato šta se desilo na poljskoj granici, navodi američka agencija.

Ruski motociklisti su sinoć u ruskom selu Katinu položili cvijeće na spomenik u čast poljskih oficira pobijenih u Katinskoj šumi 1940. godine, prenio je "Radio Poljska".

Motociklisti su u subotu krenuli iz Moskve, ne odustajući od ranije utvrđene rute koju će preći u počasnoj vožnji, povodom 70. godišnjice pobjede nad nacističkom Njemačkom, uprkos odluci Poljske da im ne dozvoli da pređu poljsku granicu.

Katinska šuma je jedno od tri mjesta na području bivšeg SSSR-a gdje se sumnja da je bivša tajna policija Sovjetskog Saveza (NKVD) ubila više hiljada poljskih oficira i civilnih zarobljenika.

Bonus video: