Šojble: Sporazum sa Rusijom neće riješiti grčke probleme

Njemački magazin Špigl objavio je, pozivajući se na zvaničnika vladajuće partije Siriza, da će Grčka naredne sedmice potpisati sporazum o isporuci gasa sa Rusijom koji bi Atini mogao da donese između tri i pet milijardi eura
0 komentar(a)
Volfgang Šojble, Foto: Beta/AP
Volfgang Šojble, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.04.2015. 07:56h

Njemački ministar finansija, Volfgang Šojble saopštio je da je zadovoljan što će Grčka potpisati sporazum sa Rusijom o isporuci gasa, ali smatra da to neće riješiti ekonomske probleme Atine.

„Sretan sam zbog Grčke, ali mislim da to neće riješiti probleme koje Atina ima u ispunjavanju obaveza iz memoranduma o razumijevanju sa evropskim partnerima“, rekao je Šojble novinarima na marginama sastanka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke (SB) u Vašingtonu.

Njemački magazin Špigl objavio je, pozivajući se na zvaničnika vladajuće partije Siriza, da će Grčka naredne sedmice potpisati sporazum o isporuci gasa sa Rusijom koji bi Atini mogao da donese između tri i pet milijardi eura.

List navodi da bi sporazum mogao da bude potpisan u utorak, a Moskva bi odmah isplatila sumu između tri i pet milijardi eura, prenosi Capital.ba.

Grčka bi mogla da primi unaprijed finansijska sredstva od Rusije na osnovu buduće dobiti od gasovoda, piše Špigl.

Bonus video: