Rusija: Formirana specijalna jedinica za katastrofe

"Od Kalinjingrada do Vladivostoka oko 12.000 vojnika, 1.700 komada specijalne opreme i 100 aviona i helikoptera biće neprestano na dužnosti", izjavio je neimenovani zvaničnik Ministarstva odbrane
0 komentar(a)
Kremlj, Moskva, Foto: Shutterstock
Kremlj, Moskva, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.04.2015. 14:24h

Rusko Ministarstvo odbrane formiralo je specijalnu jedinicu koja će biti zadužena za prirodne katastrofe i one koje su posljedica čovjekovog djelovanja.

"Od Kalinjingrada do Vladivostoka oko 12.000 vojnika, 1.700 komada specijalne opreme i 100 aviona i helikoptera biće neprestano na dužnosti", izjavio je neimenovani zvaničnik Ministarstva odbrane agenciji TASS.

Nove specijalne snage imaće logističku i inženjersku jedinicu, timove specijalaca za željeznicu i avion za transport vojnika.

Zvaničnik je podsjetio da Istočni vojni distrikt ima kombinovanu jedinicu za lokalizovanje i gašenje požara u koju je uključeno 3.500 pripadnika vazdušnih snaga, inženjera i vatrogasaca.

Prethodnih dana, dodao je zvaničnik, 500 ljudi i 70 specijalnih vozila učestvovali su u postavljanju preventivnih protivpožarnih mjera u području ugroženih sela.

Bonus video: