Ukrajina: Ubijen četvrti Janukovičev poslanik

Kalašnikov je četvrti saveznik svrgnutog ukrajinskog predsjednika koji je umro pod sumnjivim okolnostima u protekla dva mjeseca
1 komentar(a)
Ukrajina parlament, Foto: Shutterstock.com
Ukrajina parlament, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 16.04.2015. 06:30h

Bivši zamjenik predsjednika ukrajinske Vrhovne Rade Oleg Kalašnikov ubijen je juče u svom domu u Kijevu, saopštili su zvaničnici.

Tijelo bivšeg ukrajinskog parlamentarca, koji je bio član Partije regiona bivšeg predsjednika Viktora Janukoviča, pronađeno je sinoć u njegovoj kući, potvrdilo je ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova i dodalo da je smrt nanijeta vatrenim oružjem.

Otvorena je policijska istraga, prenijela je agencija AFP.

Kalašnikov je četvrti saveznik svrgnutog ukrajinskog predsjednika koji je umro pod sumnjivim okolnostima u protekla dva mjeseca.

Tri bivša poslanika ukrajinskog parlamenta bliskih svrgnutom Janukoviču pronađeni su mrtvi u Ukrajini u martu, a Partija regiona, "zamrznuta" od smenjivanja Janukoviča, smatra da je to posledica progona bivšeg predsjednika od strane nove kijevske prozapadne vlade.

I Janukovičev 33-godišnji sin Viktor poginuo je prošlog mjeseca pošto je njegov automobil, navodno, iznenada propao kroz led na Bajkalskom jezeru u istočnom dijelu azijske Rusije.

Bonus video: