Italija: Utopilo se devet migranata

Sinoć je italijanska Obalska straža saopštila da je tokom vikenda iz Sredozemnog mora spasla ukupno 2.782 osobe, a tako veliki broj je posljedica lijepog vremena usljed čega je više plovila sa imigrantima isplovilo sa afričke obale ka Italiji
0 komentar(a)
Potonuli brod, Foto: Beta-AP
Potonuli brod, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 13.04.2015. 10:04h

Italijanska obalska straža je pronašla tijela najmanje devet migranata, koji su se utopili pošto se uz obalu Libije prevrnuo brod sa više od 150 ljudi.

Spasioci su uspjeli da spasu 144 migranta, a trenutno tragaju za preostalim putnicima broda koji se prevrnuo oko 130 kilometara od libijske obale, prenijela je agencija AFP.

Nije poznat ukupan broj migranata na brodu, kao ni njihova nacionalnost, navodi francuska agencija.

Sinoć je italijanska Obalska straža saopštila da je tokom vikenda iz Sredozemnog mora spasla ukupno 2.782 osobe, a tako veliki broj je posljedica lijepog vremena usljed čega je više plovila sa imigrantima isplovilo sa afričke obale ka Italiji.

Prema podacima agencije Fronteks, broj migranata koji su tokom 2014. godine ilegalno ušli na teritoriju Evropske unije se gotovo utrostručio na godišnjem nivou na 276.000, od čega je blizu 220.000 migranata stiglo u Uniju preko Sredozemlja.

Bonus video: