Novi rok grčkoj vladi za dostavljanje liste prihvatljivih reformi

List navodi da države eurozone ocjenjuju razgovore sa Atinom kao razočaravajuće
1 komentar(a)
Grčka, kriza, Foto: Shutterstock
Grčka, kriza, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.04.2015. 13:36h

Predstavnici euro grupe dali su vladi u Atini rok da do 20. aprila podnese prihvatljivu listu reformi, piše Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

List navodi da države eurozone ocjenjuju razgovore sa Atinom kao razočaravajuće.

U Grčkoj, kako piše FAZ pozivajući se na predstavnike euro grupe, nema nikakvih pomjeranja po pitanju strukturnih reformi, a nedavni susret državnih sekretara za finansije u Briselu, učesnicu su označili kao potresan, prenosi Tanjug.

Predstavnik Grčke je pitao gdje je novac i tvrdio da će njegova zemlja uskoro biti nesposobna za plaćanje. Predstavnici zemalja – povjerilaca nijesu dijelili to mišljenje i euro grupa je dala vladi u Atini rok da do 20. aprila podnese jednu prihvatljivu listu reformi.

Agencija Reuters od predstavnika euro grupe saznaje da u prethodne dvije sedmice nije bilo nikakvog održivog napretka pri vrednovanju grčkih reformskih planova.

Grčka strana je u radnoj euro grupi jasno stavila do znanja da je finansijska situacija „zaista teška“, rekao je jedan učesnik i dodao da, ipak, ne postoji spremnost za pomoć, prije nego što se postigne napredak u reformskom programu.

Bonus video: