UOČI SUSRETA ČETVORKE

Štampa: Rusija i dalje šalje oružje separatistima u Ukrajinu

Šefovi diplomatija Ukrajine, Rusije, Njemačke i Francuske, Pavlo Klimkin, Sergej Lavrov, Frank-Valter Štajnmajer i Loran Fabijus u ponedjeljak će se sastati u Berlinu gdje će razmotriti situaciju u istočnoj Ukrajini
5 komentar(a)
Ukrajina, vojska, Foto: Reuters
Ukrajina, vojska, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.02.2019. 13:00h

Rusija i dalje snabdijeva proruske separatiste na istoku Ukrajine oružjem i vojnicima, uprkos mirovnom sporazumu potpisanom u februaru u Minsku, piše u nedeljenom izdanju njemački list Frankfuter algemajne cajtung.

"Konstatujemo da još postoji podrška separatistima - u naoružanju, obuci i vojnicima. Rusija i dalje šalje vojnike i naoružanje preko granice s Ukrajinom", izjavio je neimenovani zvaničnik NATO-a njemačkom listu.

Situacija u Ukrajini i dalje je napeta jer je prekid vatre, koji je počeo 15. februara, veoma krhak zbog čega nije u potpunosti povučeno teško naoružanje s prve linije fronta kako je predviđeno mirovnim sporazumom.

Šefovi diplomatija Ukrajine, Rusije, Njemačke i Francuske, Pavlo Klimkin, Sergej Lavrov, Frank-Valter Štajnmajer i Loran Fabijus u ponedjeljak će se sastati u Berlinu gdje će razmotriti situaciju u istočnoj Ukrajini.