Njemački mediji: Lubic sipao pilotu diuretik u kafu?

Za kopilota Lubica kaže se i da je na internetu bio pod imenom "Skydevil“ (nebeski đavo) i to je, kako saznaje njemački "Bild am Zontag" bila njegova loznika za logovanje na internetu
8 komentar(a)
Andreas Lubic, Foto: Reuters
Andreas Lubic, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.04.2015. 10:07h

Kopilot Andreas Lubic koji je, prema istrazi namjerno srušio avion "Džermanvingsa" sa 150 ljudi, informisao se na internetu takođe i o medikamentima diuretičkog dejstva, prenosi njemački list "Berliner kurir", napominjući da Državno tužilaštvo u Diseldorfu to nije željelo da komentariše.

Ti medikamenti su mogli Lubicu da pomognu pri izvođenju svog plana jer bi par kapljica lijeka moglo pilota da prisili da ode u toalet za vreme leta, piše list i postavlja pitanje da li je Lubic pilotu, možda, u kafu sipao nešto od diuretika.

Za kopilota Lubica kaže se i da je na internetu bio pod imenom "Skydevil“ (nebeski đavo) i to je, kako saznaje njemački "Bild am Zontag" bila njegova loznika za logovanje na internetu.

Takva lozinka objašnjava, prema njemačkim medijia, njegov život između snova da leti nebom i borbe protiv demona, koji su mu okupirali dušu.

Njemačka će povodom tragedije koju je on, kako tvrdi istraga namjerno izazvao, 17. aprila u Kelnskoj katedrali prirediti centralni pomen žrtvama pada aviona.

Očekuje se da će ceremoniji prisustvovati njemački predsjednik Joahim Gauk i kancelarka Angela Merkel, španski kralj Felipe VI i njegova supruga Leticija, francuski predsednik Fransoa Olande, i drugi brojni političari.

To će biti događaj sa prvim stepenom bezbjednosti, kao za oficijelne državne posete, prenosi tabliod "Bild", navodeći da će biti angažovani snajperisti, eksperti za uklanjanje eksploziva, policijski helikopter, kao i stručnjci savezne i pokrajinske kriminalističke službe.

Tragedija "Džermanvingsa", za koju je, prema istrazi odgovoran depresivni Lubic, izazvala je brojne diskusije o bezbjednosti i boljoj medicinskoj kontroli letačkog osoblja.

Bonus video: