Ponta: Neće nas zastrašiti agresivne izjave ruske diplomatije

"Rumunija osuđuje agresivne akcije Ruske Federacije u Ukrajini"
6 komentar(a)
Viktor Ponta, Foto: Reuters
Viktor Ponta, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.04.2015. 07:01h

Premijer Rumunije Viktor Ponta, podržao je reakciju NATO na "agresivan stav" ruskog Ministarstva spoljnih poslova prema Rumuniji, kojim se kritikuje jačanje snaga Alijanse u toj zemlji, rekavši da je Rumunija članica NATO i da će donositi sama odluke koje smatra ispravnim i poželjnim s bezbjednosnog aspekta.

"Rumuniju neće zastrašiti agresivne izjave ruske diplomatije. Rumunija osuđuje agresivne akcije Ruske Federacije u Ukrajini. Takođe pozdravljamo reakciju NATO, koja jasno pokazuje opredijeljenost Alijanse da zaštiti svoje članice od bilo kog oblika agresije", navodi se u saopštenju rumunskog premijera.

Komentarišući spremnost Rumunije da dozvoli raspoređivanje opreme Alijanse na svojoj teritoriji portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Aleksandar Lukaševič, rekao je da jačanje NATO snaga u Istočnoj Evropi predstavlja izuzetno opasan korak, kojim se krše svi sporazumi, piše "Romania Journal".

U odgovoru na stav ruskog ministarstva, Ponta je izjavio da je rumunska vlada svjesna da su njene odluke donijete za dobrobit Rumunije i njenih partnera.

"Odgovoriću veoma, veoma jasno: da, svjesni smo da su naše odluke najbolje za Rumuniju i njene partnere", napisao je Ponta na Tviteru.

Bonus video: