Uskršnja pljačka: Ukradeno preko 200 miliona funti u novcu i draguljima

Britanski Telegraf piše da su lopovi ušli u zgradu preko okna za lift, pošto su neutralisali sofisticirani sistem bezbjednosti, da bi potom upotrijebili teške mašine za sječenje i provalili u trezor i otvorili sefove, smještene u zgradi Haton garden sefovi LTD
75 pregleda 5 komentar(a)
nakit, Foto: Shutterstock
nakit, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.04.2015. 11:29h

Lopovi su tokom Uskrsa opljačkali sefove u glavnom londonskom trezoru za nakit i pobjegli sa gotovinom i draguljima u vrijednosti od 201 milion funti.

U najvećoj pljački ikada u Velikoj Britaniji, lopovi su upotrijebili tešku opremu za sječenje da bi dospjeli u podrum sa trezorom, u kojem su sefovi skoro 300 prodavaca dijamanata i zlata i više od 50 radnji koje prodaju dragulje, prenijela je agencija Rojters.

Britanski Telegraf piše da su lopovi ušli u zgradu preko okna za lift, pošto su neutralisali sofisticirani sistem bezbjednosti, da bi potom upotrijebili teške mašine za sječenje i provalili u trezor i otvorili sefove, smještene u zgradi Haton garden sefovi LTD.

Telegraf navodi da nema vidljivih oštećenja sa spoljne strane zgrade.

To nije prvi put da su na meti lopova bili sefovi u londonskoj oblasti Haton garden, koja je poznata po dijamantima i trgovini zlatom, a posljednja takva krađa bila je 2003. godine, kada je ukradeno oko 1,5 miliona funti.

Bonus video: