Bler: Haos ako Kameron pobijedi na izborima

Bler je istakao kako bi Kameronova namjera da održi referendum o EU mogla da ima za posljedicu nesigurnost radnih mjesta i nepredvidivost kretanja britanske ekonomije
0 komentar(a)
Toni Bler, Foto: Beta/AP
Toni Bler, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.04.2015. 12:04h

Bivši britanski lider Toni Bler upozorio je na ekonomski haos ukoliko bi premijer Dejvid Kameron pobijedio na predstojećim izborima.

Uključujući se na ovaj način u predizbornu kampanju, Bler pokušava da doprinese svojom "harizmom", koja mu je pomogla da tri puta osvoji izbore kao lider laburista, prenosi AP.

Posmatrači, međutim, upozoravaju da bi njegovo uključivanje moglo da ima i negativne posljedice za laburiste, jer je ugled bivšeg premijera ozbiljno ukaljan nepopularnom odlukom da se interveniše u Iraku.

Obraćajući se javnosti iz svoje bivše izborne jedinice u Sedžfildu, Bler je istakao kako bi Kameronova namjera da održi referendum o EU mogla da ima za posljedicu nesigurnost radnih mjesta i nepredvidivost kretanja britanske ekonomije.

"Strasno vjerujem da bi napuštanje Evrope ostavilo Britaniju umanjenom u svijetu", istakao je Bler.

Prvi Blerov nastup iz serije koja bi trebalo da popravi izglede njegovog laburističkog kolege Eda Milibanda na izborni uspjeh, ipak se odvijao u okviru striktnih granica pa se tako on i Miliband nisu ovom prilikom pojavili zajedno.

Blerovo uključivanje u kampanju britanski konzervativci su odmah okarakterisali kao "znak slabosti i beznađa".

Bler je odbacio ove kritike, ističući kako se radi samo o tome da je Miliband, "koga 100 odsto podržava" bio zauzet kampanjom u nekom drugom dijelu zemlje.

Bonus video: