Merkel na odmoru, ne smetaju joj sivo more i hladna kiša

Ona je poznata po tome što se odmara na isti način kao i milioni Njemaca i što ne ide na skupe jahte bogataša niti ekskluzivne vile
0 komentar(a)
Angela Merkel Iskija, Foto: Beta/AP
Angela Merkel Iskija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.04.2015. 08:49h

Njemačka kancelarka Angela Merkel i ove uskršnje praznike provela je na italijanskom ostvru Iskija, gdje, po tradiciji, već 15 godina odlazi sa mužem, ali je po dolasku tamo zatekla olovno nebo i sivo more.

Kancelarka na ovom odmoru ima jače i njemačko i italijansko obezbjeđenje nego ranijih godina, a zabilježen je i kratki "trenutak užasa" kada je u jednoj luci, nekoliko minuta prije njenog dolaska otkriven automobil sa sedam boca s gasom. Sumnjivo vozilo su ljudi iz jedinice za uklanjanje bombi ubrzo odvezli.

Ona je od subote u malom hotelu Miramar, na stijenema sela Sant Angelo.

Angela Merkel se ove godine neće sastati sa "gradskim ocima", pošto je gradonačlenik Iskije, koga kancelarka već godinama poznaje, prije nekoliko dana uhapšen zbog sumnji na korupciju.

Tabliod "Bild" piše da je ona i na odmoru "bos" i objavljuje fotografiju u šetnji sa mužem i pri tom Merkelova nosi kačket firme "Hugo Bos".

Merkelova je na početku odmora, u subotu, u blizini Napulja posjetila aerheološka nalazišta Vila San Marko, Vila Ariana i Herculanum, dok je proteklih godina posjećivala i Pompeje.

Ona je poznata po tome što se odmara na isti način kao i milioni Njemaca i što ne ide na skupe jahte bogataša niti ekskluzivne vile.

Bonus video: