Bahajev: Za Njemcova sam prvi put čuo kada sam uhapšen

Bahajev je negirao da je učesnik u ubistvu, ali su istražioci ocijenili da je svedočenje Zaura Dadajeva, takođe osumnjičenog, dokaz da je Bahajev umiješan u zločin, prenijela je agencija Tas s
0 komentar(a)
Kamzat Bakajev, Foto: Reuters
Kamzat Bakajev, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.04.2015. 16:03h

Sud u Moskvi odlučio je danas da produži pritvor do 28. aprila Kamzatu Bahajevu, osumnjičenom za ubistvo ruskog opozicionara Borisa Njemcova, a koji tvrdi da nije učestvovao u zločinu.

Bahajev je negirao da je učesnik u ubistvu, ali su istražioci ocijenili da je svedočenje Zaura Dadajeva, takođe osumnjičenog, dokaz da je Bahajev umiješan u zločin, prenijela je agencija Tas s.

"Nisam učestvovao u zločinu i ne znam ništa o tome. Nikada nisam učinio ništa nezakonito. Ime Njemcova sam prvi put čuo 8. marta kada sam uhapšen", rekao je Bahajev istražnom sudiji, a njegov advokat naveo je da Bahajev ima alibi, kao i da istražitelji nisu predočili dokaze koji bi teretili njegovog klijenta.

Istražitelji vjeruju da je Dadajev ubio Njemcova 27. februara, a da su njegovi pomagači u izvršenju zločina takođe Čečeni - Bahajev, Šadid Gubašev i Tamerlan Eskerharov.

Bonus video: