Druga crna kutija otkrila: Lubic konstantno ubrzavao dok je rušio avion

Na mjestu nesreće je nađeno i 40 "veoma, veoma oštećenih" mobilnih telefona
18 komentar(a)
Džermanvings, Foto: Reuters
Džermanvings, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.04.2015. 10:23h

Dokazi iz druge crne kutije potvrđuju da je kopilot Džermanvings aviona namjerno srušio letjelicu, saopštili su francuski istražitelji.

Andreas Lubic je konstatno ubrzavao dok se kretao ka planini u namjeri da se zabije u nju. Tragedija se dogodila 24. marta u francuskim Alpima.

Francuski istražitelji su identifikovali djelove tijela svih 150 putnika i članova posade. Pronađena su ukupno 2.854 dijela tijela, saopštio je marsejski tužilac Bris Roben, dodajući da će biti potrebno dosta vremena da se povežu ti delovi sa uzorcima DNK koje su dali članovi porodica poginulih, prenosi AP.

Na mjestu nesreće je nađeno i 40 "veoma, veoma oštećenih" mobilnih telefona.

Njemački državni tužioci saopštili su danas da vjeruju da je kopilot Andreas Lubic, za koga se sumnja da je srušio avion Džermanvingsa, na ličnom računaru između 16. i 23. marta istraživao načine kako da izvrši samoubistvo, kao i podatke o vratima kokpita i bezbjednosnim mjerama koje se odnose na njih.

Istražitelji vjeruju da se 27-godišnji Lubic namjerno zaključao u kokpitu 24. marta i srušio avion na letu Barselona - Diseldorf u francuskim Alpima.

Bonus video: