Avionska nesreća u francuskim Alpima: Idenifikovani dijelovi tijela svih žrtava

Pronađena su ukupno 2.854 dijela tijela, saopštio je marsejski tužilac Bris Roben, dodajući da će biti potrebno dosta vremena da se povežu ti delovi sa uzorcima DNK koje su dali članovi porodica poginulih, prenosi AP
4 komentar(a)
Džermanvings avionska nesreća, Foto: Reuters
Džermanvings avionska nesreća, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.04.2015. 18:38h

Francuski istražitelji su, kako je saopšteno danas, identifikovali djelove tijela svih 150 putnika i članova posade sa aviona komanije Džermanvings, koji se 24. marta srušio u francuskim Alpima.

Pronađena su ukupno 2.854 dijela tijela, saopštio je marsejski tužilac Bris Roben, dodajući da će biti potrebno dosta vremena da se povežu ti delovi sa uzorcima DNK koje su dali članovi porodica poginulih, prenosi AP.

Roben je takođe iznio detalje o pronađenoj drugoj crnoj kutiji. Nju je jedan žandarm pronašao u jaruzi koja je već u nekoliko mahova bila pretražena.

Podaci o letu registrovani na njoj su veoma nejasni, kao da je bila zapaljena, ali je moguće da ipak budu upotrebljivi, napominje Roben.

On je takođe saopštio da je na mjestu nesreće nađeno 40 "veoma, veoma oštećenih" mobilnih telefona, ne komentarišući pisanje francuskog Pari mača i nemačkog Bilda kako su sačuvana svjedočanastva o poslednjim trenucima pred pad aviona.

Njemački državni tužioci saopštili su danas da vjeruju da je kopilot Andreas Lubic, za koga se sumnja da je srušio avion Džermanvingsa, na ličnom računaru između 16. i 23. marta istraživao načine kako da izvrši samoubistvo, kao i podatke o vratima kokpita i bezbjednosnim mjerama koje se odnose na njih.

Istražitelji vjeruju da se 27-godišnji Lubic namjerno zaključao u kokpitu 24. marta i srušio avion na letu Barselona - Diseldorf u francuskim Alpima.

Bonus video: