Istanbul: Uhapšeno desetak pripadnika DHKP-C-a

Akcija je usledila dan pošto su dva pripadnika DHKP-C-a automatskim oružjem i granatama napali jednu policijsku stanicu u Istanbulu. Žena koja je nosila automatsko oružje je ubrzo poslije napada ubijena, a njen saučesnik je ranjen i potom uhapšen
69 pregleda 0 komentar(a)
Turska policija, Foto: Shutterstock
Turska policija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.04.2015. 12:22h

Antiteroristička policija u Istanbulu uhapsila je desetak osoba u opsežnoj akciji u kvartu Okmejdani, gdje se veruje da je sjedište ekstremno lijeve organizacije Revolucionarni front za oslobođenje naroda (DHKP-C), javili su danas turski mediji.

Akcija je usledila dan pošto su dva pripadnika DHKP-C-a automatskim oružjem i granatama napali jednu policijsku stanicu u Istanbulu. Žena koja je nosila automatsko oružje je ubrzo poslije napada ubijena, a njen saučesnik je ranjen i potom uhapšen.

Utvrđeno je da je žena koja je učestvovala u napadu na policijsku stanicu Elif Sultan Kasem, koja je već dugo u DHKP-C-u.

Turska policija juče je ispitala dvadesetak pripadnika DHKP-C-u, organizacije koja je preuzela odgovornost za nedavnu otmicu tužioaca u Istanbulu.

Tužilac Mehmet Selim Kiraz otet je u sudu u Istabulu, a u policijskoj akciji u cilju njegovog oslobađanja u utorak je teško ranjen i potom je preminuo u bolnici. Tada su pogunula i dva otmičara.

Bonus video: