Turska pridaje veliki značaj saradnji sa Slovenijom

Predsjednik Slovenije Borut Pahor naglasio je da njegova zemlja sprovodi novi ciklus privatizacije, što je dobar signal međunarodnoj poslovnoj zajednici da je saradnja i poslovanje sa Slovenijom pravno bezbjedno, uspješno i atraktivno
0 komentar(a)
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.03.2015. 18:38h

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da njegova zemlja pridaje veliki značaj razvoju odnosa sa Slovenijom i njihovom nadogradnjom u svim područjima gdje imaju iste ciljeve, kao što su mir, stabilnost i saradnja.

Erdogan je na poslovnoj konferenciji privrednika dvije zemlje u Ljubljani pozvao turske privrednike da investiraju u slovenačku privredu, a govorio je i o turskom procesu privatizacije koji doprinosi jačanju ekonomske uspješnosti.

Predsjednik Slovenije Borut Pahor, koji se takođe obratio slovenačkim i turskim privrednicima, naglasio je da njegova zemlja sprovodi novi ciklus privatizacije, što je dobar signal međunarodnoj poslovnoj zajednici da je saradnja i poslovanje sa Slovenijom pravno bezbjedno, uspješno i atraktivno.

Erdogan je danas doputovao u jednodnevnu posjetu Sloveniji, na Pahorov poziv. Pored slovenačkog predsjednika, on je razgovarao i sa premijerom Mirom Cerarom i predsjednikom parlamenta Milanom Brglezom.

Bonus video: