ERDOGAN U LJUBLJANI

Turska pridaje veliki značaj saradnji sa Slovenijom

Predsjednik Slovenije Borut Pahor naglasio je da njegova zemlja sprovodi novi ciklus privatizacije, što je dobar signal međunarodnoj poslovnoj zajednici da je saradnja i poslovanje sa Slovenijom pravno bezbjedno, uspješno i atraktivno
0 komentar(a)
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.03.2015. 18:38h

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da njegova zemlja pridaje veliki značaj razvoju odnosa sa Slovenijom i njihovom nadogradnjom u svim područjima gdje imaju iste ciljeve, kao što su mir, stabilnost i saradnja.

Erdogan je na poslovnoj konferenciji privrednika dvije zemlje u Ljubljani pozvao turske privrednike da investiraju u slovenačku privredu, a govorio je i o turskom procesu privatizacije koji doprinosi jačanju ekonomske uspješnosti.

Predsjednik Slovenije Borut Pahor, koji se takođe obratio slovenačkim i turskim privrednicima, naglasio je da njegova zemlja sprovodi novi ciklus privatizacije, što je dobar signal međunarodnoj poslovnoj zajednici da je saradnja i poslovanje sa Slovenijom pravno bezbjedno, uspješno i atraktivno.

Erdogan je danas doputovao u jednodnevnu posjetu Sloveniji, na Pahorov poziv. Pored slovenačkog predsjednika, on je razgovarao i sa premijerom Mirom Cerarom i predsjednikom parlamenta Milanom Brglezom.

Preporučujemo za Vas