Kako je pilot Džermanvingsa vratio povjerenje putnika

"Pilot je govorio o tome kako je tragedija utcala na njega i njegovu posadu. Govorio je kako se čudno osjećaju nakon nesreće, ali i da su svi tu svojom voljom"
1 komentar(a)
Lufthanza, Germanwings, Foto: Reuters
Lufthanza, Germanwings, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.03.2015. 15:11h

Breta Englič objavila je putem Facebooka poruku na stranici Džermanvingsa na istoj društvenoj mreži, u kojoj je opisala vrlo emotivan trenutak u kojem je kapetan leta izašao iz pilotske kabine, uzeo mikrofon i poručio putnicima da su sigurni sa njim i njegovom posadom.

Napisala je u poruci da se ukrcala na let iz Hamburga za Keln u Njemačkoj sa "pomješanim emocijama" i nakon informacije da je samo dan ranije kopilot Džermanvingsa Andreas Lubic namjerno oborio avion te kompanije, pritom ubivši sebe i 149 osoba na tom letu.

"Pilot je govorio o tome kako je tragedija utcala na njega i njegovu posadu. Govorio je kako se čudno osjećaju nakon nesreće, ali i da su svi tu svojom voljom", navodi se u poruci, prenosi Metro.co.uk.

"Govorio je da ima porodicu, da njegove kolege imaju porodicu, te da će sve uraditi da budu sa njima te večeri", navela je putnica.

U avionu su, kako je napisala, svi pažljivo slušali govor i na kraju pozdravili pilota aplauzom.

"Željela bih da zahvalim tom pilotu na razumijevanju za nas putnike i jer nam je let učinio prijatnijim", navela je putnica.

Bonus video: