Varufakis demantovao da je podnio ostavku: "Stalno nova glasina, baš je zabavno"

Varufakis, poznat po tome što iritira strane zvaničnike, demantovao je glasine na svom Twitter nalogu
0 komentar(a)
Janis Varufakis, Foto: Reuters
Janis Varufakis, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.03.2015. 10:01h

Grčka Vlada demantovala je glasine u štampi da se očekuje da ministar finansija Janis Varufakis podnese ostavku.

"Te glasine su u potpunosti neosnovane. Vlada kategorično i apsolutno negira bilo kakve pretpostavke o Varufakisovoj ostavci", rekao je za AFP neimenovani zvaničnik Vlade, prenosi Blic.

Glasine su krenule nakon članka u njemačkom Bildu koji je, takođe se pozivajući na izvore, prenio da je "samo pitanje vremena" kada će Varufakis podneti ostavku.

Varufakis, poznat po tome što iritira strane zvaničnike, demantovao je glasine na svom Twitter nalogu.

"Kada god su pregovori (sa Evropskoj unijom) u vrelijoj fazi, pojavljuje se nova glasina o mojoj ostavci, mom kraju... Baš zabavno", napisao je Varufakis.

Međutim, Varufakis, sveprisutan u evropskim medijima od dolaska na vlasti krajem januara, posebno je kritikovan zbog nedavne fotoreprotaže u francuskom časopisu "Paris match" koji ga je prikazao u njegovoj luksuznoj kući podno Akropolja, dok govori o mjerama štednje i "humanitarnoj krizi" u Grčkoj.

Izvori su dodali da Varufakisa posljednjih dana nema u javnosti jer radi na spisku mjera koje Vlada treba da u ponedeljak dostavi svojim povjeriocima da bi grčka država dobila posljednju tranšu kreditne pomoći.

Varufakis bi trebalo da 24. aprila putuje u Rigu na sastanak ministara finansija EU.

Bonus video: