ISTRAGA O PADU AVIONA

Pilot bio na psihijatrijskom liječenju, kompaniji prećutao bolovanje

“Potvrde o bolovanju ukazuju da nije bio u stanju da radi. Te potvrde, koje su bile skorašnje i čak od samog dana zločina, podržavaju pretpostavku da je poginuli skrivao svoju bolest od poslodavaca i kolega”, stoji u saopštenju
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2015. 19:06h

Njemački pilot koji je, po svemu sudeći, namjerno srušio putnički avion sa još 149 putnika i članova posade u francuskim Alpima bio je na psihijatrijskom liječenju prije šest godina zbog “ozbiljne depresije”, piše danas njemački list Bild.

Pozivajući se na interna dokumenta i izvoze iz Lufthanze, Bild piše da je Andreas Lubic proveo ukupno godinu i po na psihijatrijskom liječenju i da će sva relevantna dokumenta biti dostavljena francuskom tužilaštvu pošto budu proučena od strane njemačkih organa.

U zvaničnim dokumentima se navodi da su predlagane redovne analize pshičkog stanja Lubica poslije jedne epizode prije nekoliko godina.

Eksperti uradili simulaciju: Ovako je izgledao pad aviona >>>

Izvršni direktor Lufthanze Karsten Spor kazao je na konferenciji za novinare da je Lubic imao pauzu u obuci prije šest godina, ali da nije pojasnio zašto je otišao na pauzu.

Povodom medijskih navoda da je Lubic bio na bolovanju na dan nesreće, aviokompanija "Džermanvings" je saopštila da joj njegova potvrda o bolovanju za taj dan nije dostavljena. "To se poklapa sa navodima kancelarije tužilaštva u Diseldorfu, prema kojima je među dokumentima kopilota pronađena "pocijepana potvrda o sprečenosti za rad, validna i na dan incidenta", navodi se u saopštenju kompanije "Džermanvings". To, prema navodima tužilaštva, "potkrepljuje pretpostavku zasnovanu na preliminarnom ispitivanju da je Lubic sakrio od poslodavaca i kolega da je bolestan", kaže se u saopštenju njemačke kompanije.

“Potvrde o bolovanju ukazuju da nije bio u stanju da radi. Te potvrde, koje su bile skorašnje i čak od samog dana zločina, podržavaju pretpostavku da je poginuli skrivao svoju bolest od poslodavaca i kolega”, stoji u saopštenju.

Proces identifikacije žrtava nesreće će biti težak

Francuska policija, koja nastavlja da pretražuje mjesto pada aviona kompanije "Džermanvings", saopštila je danas da je do sada pronađeno između 400 i 600 djelova tijela od 150 osoba koje su stradale u nesreći. "Nismo pronašli nijedno tijelo u cjelosti", rekao je za AP pukovnik Patrik Turon iz jedinice žandarmerije koja pretražuje teren. Kako je dodao, uzeti su uzorci DNK sa stvari koje su dale porodice žrtava - poput recimo, četkice za zube - što bi moglo da pomogne u identifikaciji žrtava. Prema njegovim riječima, proces identifikacije žrtava biće težak, a od pomoći mogu da budu i nakit i drugi predmeti.

Vals: Džermanvings mora podijeliti sve informacije o Lubicu

Francuski premijer Maenul Vals apelovao je na strpljenje danas, ali rekao da njemačka avio kompanija ima obavezu da podijeli sve informacije o Lubicu sa istražiteljima.

“Moramo sačekati kraj istrage. Veom sam oprezan kada je u pitanju pravodusna istraga, ali sve upućuje na kriminalnu, ludačku, samoubilačku akciju”, rekao je Vals za iTele.

“Na kompaniji je da pruži maksimum informacija kako bismo razumjeli zašto je pilot počinio ovaj gnusan akt”.

Slabe provjere zdravlja pilota

Uprkos međunarodnim pravilima koja zahtjevaju provjeru mentalnog zdravlja pilota, u praksi, malo efikasnog, konkretnog provjeravanja se zapravo događa.

U Evropi postoji jedinstven stadard za medicinske preglede pilota.

"Te medicinske procjene rade doktori sa specijalnošću za zdravlje avijatičara... Oni znaju šta da traže, fizički i mentalno", rekao je portparol Civilne avijacije Ujedinjenog kraljevstva Ričard Tejlor.

Stručnjaci, međutim, kažu da aviokompanije obično traže od pilota da prođu testove za provjeru mentalnog zdravlja kada se zapošljavaju, a da su naknadna praćenja, nakon zasnivanja radnog odnosa, u najboljem slučaju, površna, navela je američka agencija.

Međunarodna organizacija za civilnu avijaciju, organizacija Ujedinjenih nacija koja postavlja svjetske standarde u avijaciji, zahtijeva da piloti prođu periodične medicinske preglede, među kojima je i procjena njihovog mentalnog stanja.

Doktori bi trebalo da provjere pilote na moguće mentalne probleme, ali piloti navode da se to obično ne dešava.

Pitanje odštete

Saznanje o psihičkim problemima Lubica moglo bi se odraziti i na odštetu porodicama žrtava.

Prema međunarodnom sporazumu, aviokompanije moraju da isplate najviše 157.400 dolara za svakog poginulog putnika u nesreći u slučaju da ih porodice žrtava ne tuže, ali bi se porodice mogle odlučiti za tužbe kako bi dobile veću odštetu.

Advokati, koji su zastupali porodice u prethodnim avionskim nesrećama, kazali su za Rojters da bi u fokusu mogućih tužbi mogla biti da li je Džermanving adekvatno procijenio stanje kopilota prije ili tokom njegovog angažmana, i da li je aviokompanija trebala uvesti politiku da dvoje ili više ljudi u svakom trenutku bude u kokpitu aviona.

Nekoliko aviokompanija je saopštilo da će raditi na izmjeni zakonskih pravila kako bi najmanje dva člana posade u svakom trenutku bila u kokpitu.

Značajno otkriće u stanu Lubica

Njemačka policija je saopštila da je zabilježila “značajno otkriće” u kući kopilota aviona Džermanvingsa, koji se smatra odgovornim za njegovo rušenje i pogibiju 150 ljudi, prenose mediji.

Nakon saznanja da se Andreas Lubic nalazio za komandama leta i da ga je namjerno usmjerio ka planinama, policija je krenula u potragu za bilo čime što bi moglo da potvrdi takva nagađanja, zbog čega je izvršen pretres njegove kuće.

Pored toga, policija je pretražila i kuću njegovih roditelja u Dizeldorfu.

“Htjeli smo da izvršimo pretragu kako bismo pronašli bilo šta što bi moglo da objasni šta se dogodilo. Našli smo nešto. To ćemo proslijediti istražnim organima. Ne mogu da kažem šta je, ali to može biti značajan dokaz”, naveo je Markus Nišeri iz policije Dizeldorfa, prenosi B92.

On je dodao i da “otkriće” nije oproštajno pismo ili poruka, ali da je “značajno” za dalju istragu.

Detalji “otkrića” neće biti objavljivani dok se ne utvrdi da li ima ikakve veze sa padom aviona kompanije Džermanvings.

Dopisnicica BBC Ana Huligan zabilježila je da vlada zabrinutost za stanje roditelja Lubica, koji nisu pretrpjeli smao jednu traumu – što je njihov sin stradao u nesreći – već i šok po saznanju da je po svemu sudeći njihov sin odgovoran za tragediju.

Polučasovni snimak iz kokpita aviona daje do sada najjasnije podatke o tome šta se dogodilo tokom leta aviona koji je pao u Alpima u Francuskoj.

Galerija