Merkel o padu aviona: Nalazi istrage prevazilaze svaku maštu

Ona je to izjavila komentarišući zaključak istrage da je kopilot aviona kompanije Džermanvings najvjerovatnije namjerno oborio avion, prenio je AFP
2 komentar(a)
Angela Merkel, Foto: Reuters
Angela Merkel, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.03.2015. 17:48h

Najnoviji nalazi istrage o udesu njemačkog aviona "Erbas", poprimili su apsolutno nezamislivu dimenziju, ocijenila je njemačka kancelarka Angela Merkel.

Ona je to izjavila komentarišući zaključak istrage da je kopilot aviona kompanije Džermanvings najvjerovatnije namjerno oborio avion, prenio je AFP.

Merkel je u kratkoj izjavi navela da je to "ovoj tragediji dalo novu, apsolutno nezamislivu dimenziju" i da to "prevazilazi svaku maštu".

Putnici do pred udar nisu znali da će se srušiti: Kopilot namjerno oborio avion >>>

Državni tužilac Marseja Bris Roben saopštio je ranije da je kopilot u avionu Džermanvingsa, koji se prije dva dana srušio u francuskim Alpima, namjerno oborio avion, dodajući da nije u pitanju teroristički ili samoubilački akt.

Riječ je o Andreasu Lubicu, njemačkom državljaninu, koji nema nikakav dosije koji bi ukazivao na povezanost sa terorizmom.

Andreas Lubic: Mladić koji je sa sobom odnio 149 života >>>

"Kopilot je sam upravljao avionom. On nije htio da otvori vrata kokpita pilotu i namjerno je počeo da spušta avion", rekao je Roben, prepričavajući informacije skinute sa crne kutije na kojoj se nalazi snimak razgovora u kokpitu.

Bonus video: