Putin ne želi još jedan mandat?

Putin je tokom posjete Kazanju, gdje će 2019. godine biti održan Svjetski šampionat u vještinama (VSI) u zanatstvu i industriji, rekao da je riječ o događaju koji će biti održan godinu dana poslije predsjedničkih izbora u Rusiji
6 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.03.2015. 18:52h

Ruski predsjednik Vladimir Putin nagovijestio je danas da možda neće provesti još jedan mandat na položaju šefa države - od 2018. do 2024 godine.

Putin je tokom posjete Kazanju, gdje će 2019. godine biti održan Svjetski šampionat u vještinama (VSI) u zanatstvu i industriji, rekao da je riječ o događaju koji će biti održan godinu dana poslije predsjedničkih izbora u Rusiji.

"Govorimo o događaju koji će biti održan 2019, a predsjednički izbori u Rusiji biće 2018. godine. Ali uvjeren sam da će onaj ko postane šef države biti srećan da učestvuje u ovom događaju", rekao je Putin, prenijela je "Raša tudej", tumačeći to kao nagovještaj da bi neko drugi mogao da zauzme Putinovo mjesto u Kremlju.

Putin je zapravo odgovorio na izjavu predsjednika svjetske asocijacije VSI Simona Bartlija, koji je izrazio nadu da će aktuelni ruski predsjednik prisustvovati svečanom otvaranju i zatvaranju igara u Kazanju.

Putin je do sada više puta dvosmisleno odgovarao na pitanja o tome da li će po isteku tekućeg šestogodišnjeg mandata još jednom učestvovati na predsjedničkim izborima.

Svjetski šampionat u vještinama okuplja profesionalce iz različitih oblasti zanatstva i industrije.

Bonus video: