Zemlje EU love previše ribe iz Atlantskog okeana

Nova ekonomska fondacija utvrdila je da se bakalar lovi za 38 odsto više nego što naučnici savjetuju, plavi pišmolj za 51 odsto, a vrsta bakalara "polak" čak 231 odsto više
75 pregleda 0 komentar(a)
ribolov, Foto: Shutterstock.com
ribolov, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 25.03.2015. 17:46h

Zemlje EU nastavljaju da iz Atlantskog okeana love previše ribe iako su se obavezale na očuvanje ribljeg fonda i poštovanje ograničenja koje savjetuju naučnici, pokazale su dvije studije grupa za zaštitu životne sredine.

Studije, u koje je agencija AP imala danas uvid, pokazuju da i sadašnja ograničenja kojih se pridržavaju neke zemlje premašuju ona koja savjetuju naučnici.

Dobrotvorna fondacija Pju saopštila je da u većini slučajeva atlantske zemlje EU "postavljaju sopstvene ribolovačke limite u suprotnosti sa nedavnom" reformom Zajedničke ribolovačke politike, nastavljajući da pretjerano love neke od najpopularnijih vrsta, poput bakalara iz Sjevernog mora i oslića.

Nova ekonomska fondacija utvrdila je da se bakalar lovi za 38 odsto više nego što naučnici savjetuju, plavi pišmolj za 51 odsto, a vrsta bakalara "polak" čak 231 odsto više.

Bonus video: