Pogledajte: Italijanski član EP cipelom na papire komesara; Moskovici: Groteskno...

Ćoka je na tviteru napisao da je za performans koristio cipelu proizvedenu u Italiji, a da je Moscovici izgovorio "gomilu" laži protiv Italije
0 komentar(a)
Anđelo Ćoka, Foto: Screenshot (YouTube)
Anđelo Ćoka, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 24.10.2018. 16:08h

Nakon što je Evropska komisija odbila fiskalni plan vlade u Rimu, italijanski član Evropskog parlamenta (EP) Anđelo Ćoka je pred novinarima cipelom "izgazio" papire evropskog komesara za ekonomske i finansijske poslove Pjera Moskovicija.

Moskovici je danas oštro osudio "performans" Ćoka i naveo da je takvo ponašanje "groteskno", prenosi Tanjug.

Na kraju konferencije za novinare, Ćoka iz italijanske vladajuće desničarske Lige popeo se na podijum iza leđa Moskovicija, uzeo svoju cipelu i njome "izgazio" dokumentaciju koju je Moskovici koristio u argumentovanju takve odluke EK, prenio je Index.hr.

Ćoka je na tviteru napisao da je za performans koristio cipelu proizvedenu u Italiji, a da je Moscovici izgovorio "gomilu" laži protiv Italije.

"Epizoda s cipelom je groteskna", napisao je Moscovici, takođe na tviteru.

"Isprva se smijemo i banalizujemo situaciju jer je smiješna, potom se naviknemo na prikriveno simbolično nasilje, a onda se jednoga dana probudimo s fašizmom. Ostanimo budni! Demokratija je krhko blago", upozorio je Moskovici.

Evropska komisija pozvala je Rim da predstavi novi nacrt budžeta kojim se smanjuje strukturni deficit za 0,6 procenata BDP-a umjesto da se povećava za 0,8 procentnih poena, kako se predviđa sadašnjim planom.

Međutim, potpredsjednik italijanske vlade Mateo Salvini neće mijenjati budžet za 2019. godinu.

Bonus video: