Ruski portal identifikovao trećeg osumnjičenog za trovanje Skripalja?

Kako navodi portal Fontanka Fedotov je Veliku Britaniju posjetio 2016, 2017. i 2018. godine i tu zemlju napustio 4. marta ove godine istog dana kad i druga dva agenta koja su ranije identifikovana
1 komentar(a)
Aleksandar Petrov, Ruslan Boširov, Foto: Beta/AFP
Aleksandar Petrov, Ruslan Boširov, Foto: Beta/AFP
Ažurirano: 10.10.2018. 18:46h

Ruski veb portal Fontanka imenovao je trećeg pripadnika GRU, vojnog operativca Sergeja Fedotova, kao jednog od osumnjičenih za umiješanost u trovanje bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja.

Kako navodi taj portal Fedotov je Veliku Britaniju posjetio 2016, 2017. i 2018. godine i tu zemlju napustio 4. marta ove godine istog dana kad i druga dva agenta koja su ranije identifikovana.

Skripalj i njegova ćerka Julija pronađeni su bez svijesti na jednoj klupi u Solsberiju, a slučaj je izazvao najveća diplomatska trvenja na relaciji Istok-Zapad još od Hladnog rata.

Britanija tvrdi da su Skripalji otrovani Novičokom, vojnim nervnim agensom koji je razvio SSSR, a za taj čin optužila je dva pripadnika ruske obavještajne agencije GRU.

Moskva je u nekoliko navrata odbacila tvrdnje u umiješanost Rusije u ovaj slučaj.

Prošlog mjeseca, britanski Telegraf je pisao da je britanska policija identifikovala i trećeg Rusa za koga se sumnja da je umiješan u trovanje te da je bio zadužen za "izviđačku misiju" prije pokušaja ubistva Sergeja Skripalja.

Bonus video: