Ksenija Sobčak bježi iz Rusije?

Sobčakova je prošla je put od voditeljke blještavih trivijalnih emisija kao što je "Svakodnevica jedne barbike" i autorke opskurnog vodiča za sponzoruše "Kako se udati za milionera" do lavice iz prvih redova antiputinovskih protesta koja je dala glamur tom antirežimskom buntu
390 pregleda 25 komentar(a)
Ksenija Sobčak, Foto: Partbilet.ru
Ksenija Sobčak, Foto: Partbilet.ru
Ažurirano: 19.03.2015. 12:09h

Moskovski dnevni list Komersant objavio je da Rusiju "na određeno vrijeme" napušta jedna od najpoznatijih ruskih poznatih ličnosti, glumica i TV zvijezda, atraktivna i aktivna pripadnica opozicione scene, nekadašnja ruska Paris Hilton, najpoznatija starleta koja je posljednjih godina politički sazrela - Ksenija Sobčak.

Posle mučkog ubistva opozicionog političara Borisa Njemcova, koji je ubijen u podnožju Baklemiševskog kremaljskog tornja, u Moskvu se uvukla zebnja. Sada ćerka Putinovog duhovnog i političkog mentora, ljepotica Ksenija Sobčak, strahuje za svoj život, prenosi Jutarnji.hr.

Sobčakova je prošla je put od voditeljke blještavih trivijalnih emisija kao što je "Svakodnevica jedne barbike" i autorke opskurnog vodiča za sponzoruše "Kako se udati za milionera" do lavice iz prvih redova antiputinovskih protesta koja je dala glamur tom antirežimskom buntu.

"Odustani, Ksenija, tvoja smrt će biti brza", jedna je od prijetnji koju je plavokosa ljepotica dobila, nakon što je na društvenim mrežama otkrila kako je kao dijete išla na vožnju sankama sa Borisom Njemcovim.

Naime, svojom pojavom na velikim antiputinovskim protestima u Moskvi upravo je Ksenija Sobčak - uz još neke osobe iz tog svijeta pokazala da su se tom pokretu priključili i ljudi koji imaju šta da izgube.

Čak su joj, 2012., ukinuli emisiju na ruskom MTV u kojoj ta tada platinasta lutkica nije ugošćavala blazirane ruske estradnjake i starlete, nego je davala zavidnu minutažu zabranjenim opozicionim vođama poput Sergeja Udaljcova, danas najupornijeg ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog i njenog tadašnjeg dečka Ilije Jašina, najbližeg saradnika Borisa Njemcova, koji ju je i ubacio u političku orbitu.

Ime Ksenije Sobčak jedno je od "vodećih" na tom spisku za odstrijel koji su objavile nezavisne novine Novaja Gazeta čije su dvije novinarke, Ana Politkovskaja i Anastasija Baburova, pale kao žrtve političkih atentata. Uz nju je navedeno i ime urednika najpoznatije moskovske nezavisne radiostanice Eho Moskve Alekseja Venediktova kao i bivšeg najbogatijeg Rusa, vlasnika svojevremeno najveće ruske naftne kompanije Jukos Mihaila Hodorkovskog.

Prijetnje smrću dobio je i Sergej Parhomenko, poznati novinar i učesnik protestnih barikada.

Ksenija Sobčak i njen suprug Maksim Vitorgan, poznati glumac i reditelj, prema pisanju Komersanta, u ekskluzivnom moskovskom restoranu CDL (Klub književnika) organizovali su raskošnu raskošni oproštajni prijem, ali povezan s ponovnim izlaskom ruskog izdanja poznatog francuskog novinskog modnog brenda "L‘Officiel" čija je ona postala glavna urednica.

"Otići ću iz Rusije na neko vrijeme", citira Komersant nasmijanu Kseniju Sobčak i navodi kako su joj to "preporučile tajne službe". Naime, na Njemcovljevom pogrebu navodno joj je prišao neki nepoznati muškarac i zaprijetio: "Pazi se, Ksenija, ti si sljedeća".

Ksenija Sobčak nije obična pojava na ruskoj političkoj sceni. Ona ima direktnu vezu s Vladimirom Putinom, ona se svemoćnom ruskom gazdi obraća s "djadja Vova" (stric Vova).

Prema legendi, ona se igrala barbikama u očevoj sobi dok su on i Putin raspravljali o velikoj politici. Ali, obavještajne službe dobile su, kažu, naređenje lično od Putina da se "maloj Kseniji ništa, ama baš ništa, ne sme dogoditi".

Bonus video: