Varufakis: Nisam pokazao srednji prst Njemačkoj, vjerujte mi

U njemačkoj javnosti se podigla velika prašina zbog otkrića snimka grčkog ministra finansija iz 2013. godine u kom on navodno pokazuje srednji prst Njemačkoj
2 komentar(a)
Janis Varufakis, Foto: Screenshot
Janis Varufakis, Foto: Screenshot
Ažurirano: 16.03.2015. 10:25h

Grčki ministar finansija anis Varufakis kazao je u programu njemačke televizije da nije pokazao srednji prst Njemačkoj i da je snimak koji je to prikazivao lažan.

Varufakis se u nedelju uveče gostujući u emisiji na prvom programu njemačkog javnog servisa suočio sa navodnim snimkom napravljenim na predavanju u Zagrebu.

“Taj prst nikada nisam pokazao. Prst je montiran, to vam kažem bez ikakve sumnje. Vjerujte mi“, naveo je Varufakis.

U njemačkoj javnosti se podigla velika prašina zbog otkrića snimka grčkog ministra finansija iz 2013. godine u kom on navodno pokazuje srednji prst Njemačkoj.

"Grčka je u januaru 2010. godine trebalo da objavi da nije u stanju da ispuni svoje obaveze u eurima, kako je učinila Argentina. Zato Njemačkoj treba pokazati srednji prst i reći da sami treba da rešavaju problem“, rekao je tada navodno Varufakis.

Njemački mediji su potom zatražili mišljenje eksperata za video montažu koji su jednoglasno naveli da nije bilo intervencija i da je snimak autentičan.

Njemački tabloid "Bild" je na naslovnoj strani današnjeg izdanja pitao da li je Varufakis slagao milione Njemaca, a nedavno je isti list pozvao Njemce da kažu "ne" davanju njihovog novca "lijenim Grcima".

Bonus video: