Ponovo otvoren košer supermarket u Parizu

Supermarket je otvoren sa potpuno novim radnicima pošto se oni koji su tu radili u vrijeme napada još oporavljaju i nalaze se na bolovanju
0 komentar(a)
košer Pariz, Foto: Beta-AP
košer Pariz, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 15.03.2015. 16:26h

Košer supermarket u Parizu, u kome je u januaru islamistički napadač ubio četvoro talaca, jutros je ponovo otvoren "da bi se pokazalo da je život jači od varvarstva", rekli su menadžeri supermarketa i francuski ministar unutrašnjih poslova.Napad na jevrejski supermarket 9. januara izvršio je Amedi Kulibali koji je proglasio lojalnost džihadističkoj organizaciji Islamska država i u drugom napadu ubio policajku. On je bio usklađen sa akcijom dvojice napadača koji su ubili 12 ljudi u redakciji satiričnog časopisa "Šarli ebdo" dva dana ranije.

"Tu smo, ponovo radimo. Mislili smo na sve žrtve i to je bio glavni razlog da ponovo otvorimo prodavnicu", izjavio je novi menadžer Loran Mimun, prenio je Rojters. Supermarket je otvoren sa potpuno novim radnicima pošto se oni koji su tu radili u vrijeme napada još oporavljaju i nalaze se na bolovanju, rekli su menadžeri.

"Važno je odati poštu sjećanju na one koji su stradali od varvarske vatre. Supermarket se hrabro ponovo otvara da bi se pokazalo da je život jači od svega", rekao je ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev na otvaranju prodavnice. On je dodao da će francuske vlasti učiniti sve što je u njihovoj moći da svi francuski građani mogu živjeti slobodno. Supermarket je otvoren uz prisustvo velikog broja policajaca.

Bonus video: