Miliband: Zamijenićemo umornu vladu, radićemo za radničku klasu

Miliband je obećao da će okončati ugovore o radu "Zero Hour" prema kojem zaposleni rade na neodređeno vrijeme bez garantovane minimalne zarade i ustaljene plate
0 komentar(a)
Ed Miliband, Foto: Reuters
Ed Miliband, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.03.2015. 18:06h

Lider britanske opozicione Laburističke stranke Ed Miliband održao je danas u Birmingemu svoj prvi predizborni skup govorom o položaju radničke klase, manje od dva mjeseca od parlamentarnih izbora u Velikoj Britaniji.

"Danas smo pokazali da možemo da neuspjelu i umornu vladu, koja ima šačicu pristalica, zamijenimo s novom vladom koja će zaista raditi za radničku klasu", rekao je Miliband pred oko 1.500 svojih pristalica.

Lider laburista, koji se nada da će na parlamentarnim izborima u maju pobijediti lidera Konzervativne stranke i sadašnjeg premijer Dejvida Kamerona, detaljno je iznio svoj program nazvan "Bolji projekat, bolja budućnost".

Miliband je obećao da će okončati ugovore o radu "Zero Hour" prema kojem zaposleni rade na neodređeno vrijeme bez garantovane minimalne zarade i ustaljene plate.

Lider laburista i bivši ministar energetike obećao je da će ojačati kontrolu imigracije, što je posebna tema u zemlji poslije uspona antiimigracione stranke UKIP koja je pobijedila na prošlogodišnjim izborima za Evropski parlament.

Prema posljednjim anketama, laburisti i konzervativci su izjednačeni, ali bez većih izgleda da i s nekom trećom strankom neka od njih dobije natpolovičnu većinu.

Bonus video: