KLINCEVIČ HVALI STAV MOSKVE

"Spriječen balkanski scenario u Ukrajini"

"Situacija je mogla da bude mnogo gora nego na Balkanu. Rusija, njen principijelni stav, spriječio je ponavljanje scenarija iz 1999. godine, kada su NATO snage ušle u Jugoslaviju bez mandata Ujedinjenih nacija"
1 komentar(a)
Ukrajina, Foto: Reuters
Ukrajina, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.02.2019. 21:25h

Zahvaljujući principijelnom stavu Rusije prema Donbasu, spriječeno je ponavljanje balkanskog scenarija iz 1999. godine, izjavio je Franc Klincevič.

"Situacija je mogla da bude mnogo gora nego na Balkanu. Rusija, njen principijelni stav, spriječio je ponavljanje scenarija iz 1999. godine, kada su NATO snage ušle u Jugoslaviju bez mandata Ujedinjenih nacija", rekao je Klincevič, zamjenik šefa poslaničke grupe Jedinstvene Rusije koji je i član Komiteta za odbranu ruske Dume, prenijela je agencija Tass.

Klincevič je to rekao novinarima, reagujući na izjavu visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federike Mogerini da je situacija u Ukrajini najgora kriza u Evropi od Balkanskih ratova.  Napadi NATO u Ukrajini bi, kako je ocjenio Klincevič, mogli da dovedu međunarodnu zajednicu do "velikog rata".